NERtelenítő blog

NERtelenítő blog

"Azért a víz az úr!" – ugye nem csak Hódmezővásárhelyen?

2018. február 26. - sorsügynök

Gratulálunk Márki-Zay Péternek, az őt támogató, kiváló munkát végző csapatnak! Nem utolsósorban pedig a vásárhelyi szavazópolgároknak, akik felismerték a tét nagyságát, a részvétel kivételes fontosságát, nem hagyták magukat félrevezetni, s volt bátorságuk is (!) a véleményük kinyilvánítására.

Ők mindannyian megtették a magukét. most pedig mi jövünk! Április 8-án egész Magyarországra kiterjed a "hódmezővásárhelyi csata". Köszönetünk jeleként könnyítsük meg az új városvezetés dolgát azzal, hogy azt követően ne egy újabb Orbán-kormány alatt kelljen működniük.

Nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy

  • Hódmezővásárhelyen egy rendkívül szimpatikus, feddhetetlen, helyben jól ismert és elismert jelölt indult a Fidesz nyilvánvaló bábjával szemben,
  • MINDEN ellenzéki erő a leghatározottabban e független jelölt mögé állt,
  • az országos választáson mások lesznek a játékszabályok: ott a vásárhelyihez közeli részvételi arány és szavazatmegoszlás is bőven a Fidesz többségét eredményezheti!

Reményteli ugyanakkor, hogy

  • a Fidesz a megszokott ocsmány fegyvertárának szinte minden elemét bevetette most is,
  • a város az egyik legbiztosabb fideszes fellegvárként volt ismert hosszú évek óta,
  • a különbség nem csak marginális volt, hanem közel 16%!

vhely.jpgfotó: index.hu

A legfantasztikusabb paraméter, s egyben a győzelem kulcsa pedig nem más volt, mint a kimagasló részvételi hajlandóság. Az áprilisi választásokhoz közeledve egyre kevesebb lehetőségünk van az ellenzéki pártok összefogásának kikényszerítésére – persze azért mindent meg kell próbálnunk, főként a vasárnapi eredmény ismeretében –, a minél magasabb részvételi arány azonban kizárólag rajtunk múlik! Ahogy az is, hogy szavazatainkat - főleg az egyéni képviselőjelöltekre leadottakat - mennyire hatékonyan használjuk fel. Ezzel kapcsolatban feltétlenül ajánlom az előző bejegyzésemet mindazoknak, akik ugyan szavaznának, de bizonytalanok a "kire?" és "hogyan?" kérdéseket illetően.

Markáns bizonyítékát kaptuk tehát tegnap annak, hogy a kormányváltás igenis egy reális cél lehet, de annak is, hogy az eléréséhez maximális választói fegyelemre és együttműködésre van szükség.
De hát a nagy célok már csak ilyenek: ha csupán a kanapén üldögélünk, akkor nem igazán engedik, hogy elérjük őket, ha viszont teszünk is értük, akkor még az is lehetséges, hogy a Fideszt elhelyezzük méltó és megszolgált helyére, a történelem szemétdombjára!

Tegyünk is meg minden tőlünk telhetőt, hogy ez megtörténjen!

A bejegyzés trackback címe:

https://nertelenito.blog.hu/api/trackback/id/tr513699154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása