NERtelenítő blog

NERtelenítő blog

Óvakodj a törpétől - na meg a Fidesztől!

2018. március 11. - sorsügynök

Van egy kérdés, amiről valószínűleg méltatlanul kevés szó fog esni az áprilisi választásokig hátralévő pár hétben is, pedig a dolgok jelenlegi állása szerint döntő hatása lehet annak kimenetelére.

Mielőtt a kérdést nevesítenénk, tegyünk egy kis kitérőt, s gondoljunk bele a következő evidenciákba.

Szülőként érthetően fontosnak tartjuk, hogy kiskorú gyermekünk internetezési szokásait, on-line tevékenységét lehetőségeink szerint kontrolláljuk. Megalapozottan és teljes joggal aggódunk amiatt, hogy a neten félrevezethetik, kihasználhatják, megkárosíthatják – amit nyilván meg akarunk előzni, az ő érdekében is.

Ha nagykorú gyerekünket egy rossz hírű szekta megpróbálná behálózni, a gondolkodását tudatosan átformálva eltávolítani a családjától, barátaitól, céljaitól, akkor bizonyára kötelességünknek éreznénk a segítségére sietni. Még akkor is, ha ő maga határozottan tiltakozna ez ellen, s talán nem is lehetne egyértelműen megítélni, hogy az önálló, felnőtt ember döntéseibe avatkozunk-e be épp vagy valóban segítünk neki.

Amikor pedig olyasmiről hallunk, hogy az ún. trükkös csalók milyen újabb módszerrel próbálják átverni a naiv idős embereket, akkor teljesen természetes, hogy mielőbb tovább adjuk az információt a potenciálisan érintett hozzátartozóinknak. Felvilágosítva őket, hogy legyenek óvatosak, ne higgyenek el bárkinek bármit, mert ezzel ők is könnyen áldozatává válhatnak az ilyen trükköknek.

Ezek után pedig a bevezetésben említett kérdés szinte magától adódik.

A hatalom által folyamatosan félrevezetett, manipulált, rettegővé és gyűlölködővé tett, s így kihasznált hozzátartozóink miatt nem kell aggódnunk, nem kell figyelmeztetnünk őket, nem kell segítenünk rajtuk?

ony2.jpg                  Kép: hvg.hu

Ma már minden reálisan gondolkodó, tájékozódó, a történelem meghatározó aspektusait legalább nagy vonalakban ismerő ember tudja, mi folyik az utóbbi években Magyarországon. Számukra egyértelmű, hogy a kormánypárt valódi teljesítmény híján és helyett csak amolyan hatalomtechnikai megoldások alkalmazásával próbál hatalmon maradni. A "hatalomtechnika" szó pedig – megnyerő hangzása ellenére – nagyjából a választók megvezetésének, átverésének tudományát jelenti, különösen nálunk!  

Hiszen nem pont úgy édesgetik magukhoz a naiv, tájékozatlan, befolyásolható szavazókat, mint pl. egy perverz bűnöző a kiszolgáltatott gyerekeket a neten?
Nem épp olyan precíz, kifinomult, tudományos alaposságú manipulációs technikákat alkalmaznak – tökéletesen keverve a féligazságokat a totális hazugságokkal –, mint az önjelölt szektavezérek?
A rezsicsökkentés, a 10 ezer forintos karácsonyi utalvány, a választási krumpliosztás nem ugyanolyan mézesmadzagok, mint amilyenekkel a trükkös csalók operálnak?

Ha átlátunk mindezeken, akkor elkerüljük Vajna TV-it, Mészáros és Habony "olvasnivalóit", s persze a köztévét, ahol már szinte csak a gyerekmesék mentesek a következetes agymosástól. (Ahogy egy hipnotizőr bemutatóján is kerülnénk a lehetőséget, hogy a show alatt rajtunk demonstrálja a "mester", milyen nagymértékben uralható az akaratunk.)

De mit tegyünk azt látva, hogy barátaink, szüleink vagy nagyszüleink viszont tökéletesen ideális fogyasztói a propagandának? Hogy annak hatására évek óta pontosan akkor, azt és úgy gondolják, ahogy azt a Fidesz "hatalomtechnikus szakemberei" előre eltervezik, kiszámítják, paraméterezik?

Amikor már az arab világ vezető hírcsatornája is a magyar közmédia elképesztő kézivezéreltségén röhög csodálkozik, amikor a legtöbb televízió, rádió, plakáthely és sajtótermék a Fidesz fennhatósága alatt működik, kizárólag annak érdekeit szolgálva, akkor valóban mindenkinek a magánügye az, hogy mit néz, mit hallgat, mit olvas?

Alighanem eljött az ideje, hogy újragondoljuk ezt a közvélekedést... Vagy tényleg az a normális, ha csendben hagyjuk pár valószínűsíthető maffiózónak, hogy kényükre-kedvükre hülyítsék a szeretteinket? Ez nem egyfajta bűnpártolás? Méghozzá egy olyan bűn passzív támogatása, amelynek mi magunk is a károsultjai, elszenvedői vagyunk, s talán maradunk is!

Nem csak arról van szó ugyanis, hogy az ilyen "turpisságokkal" a kormány kicsit jobb színben tünteti fel magát, színezi, túlhangsúlyozza az elért eredményeit egy tisztességes határon belül. Nem! Hanem az átalakított választási rendszernek köszönhetően a biztos többség, de akár az újabb kétharmad az, amit a választók kvázi hipnotizálásával elér! Enélkül, sőt, csak egy kiegyensúlyozott, korrekt közmédiával – na jó, meg egy független főügyésszel – a Fidesz számára rég nem az lenne a kérdés, hogy meglesz-e a kétharmada, hanem hogy átlépi-e egyáltalán az 5%-os bejutási küszöböt!
 
Ennek tükrében pedig csak a kisebbik gond az, hogy pl. nagymamáink világképe finoman fogalmazva kicsit eltorzul. Az igazán súlyos következmény az ország, s benne mi magunk, a gyerekeink, unokáink katasztrofális jelene és jövője, ezért ha egy emberséges, tisztességes, bölcs, az országára és vezetőire igényes társadalom tagjának tartjuk magunkat, akkor ragadjuk meg az április 8-án adódó kivételes lehetőséget! Legalább a közvetlen környezetünkben próbáljuk meg felnyitni a propaganda foglyainak szemét, hívjuk fel a bizonytalanok, a notórius nem szavazók figyelmét a helyzet súlyosságára – vagyis tegyünk meg minden tőlünk telhetőt ennek a szánalmasan méltatlan társaságnak az elmozdításáért!


 

A bejegyzés trackback címe:

https://nertelenito.blog.hu/api/trackback/id/tr9913714836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Judit Csikai 2018.03.12. 08:57:58

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
Akkor kedves szürke birka, Ön veszélyeztetett? Ha proletár is, nem menekülhet!

OrbanseggenLorincz 2018.03.12. 09:12:55

Hihetetlen mire kepes, ha neha kommentalod a hatterbol a fityeszhiradot, mikor az oregek nezik. Masfel ev alatt eljutottam oda, hogy nekem hisznek, nem a kormanyokadeknak. Meglepodnek mikor vegig tudok kommentalni egy teljes hiradot, kb minden hirt megcafolva tenyszeruen szepen sorban, mi miert hazugsag es atbaszas, a netrol alatamasztva tenyekkel. Az elejen csak mondtak hogy ugyanmar mit tudhatok en. Aztan ahogy szep sorban kiderulnek a disznosagok, jéé, nem ezt mondtam pár honapja? Azt ellopta, azt lenyulta, emezt tonkretette, stb stb. Most az esti program rohogni a vajna meg mti hireken, a migransozason, meg a sorosozason. Latjatok, nem lehetetlen. De azert a fidesz megszopatott ezzel a mediaeinstanddal minden normalis embert, azt alairom nekik.

morph on deer 2018.03.12. 09:14:04

@Judit Csikai:
Ó, dehogy veszélyeztetett!
Az az idő már rég elmúlt.
A Birca ugyanis ma már életelemének tekinti az illiberális orbanizmust, és minden olyan ‘vadhajtást’ támad, mint a szabad hondolkodás és az önálló véleményformálás, mivel azok netán még a kétséget is képesek lehetnek felvetni aziránt, hogy esetleg mégsem orbán meg az illiberalizmus garantálja ‘minden világok legjobbikát’...

A Bircának küldtése van: ő az illiberális orbanizmus hittérítője, mindig, mindenhol.

BOAR 2018.03.12. 09:59:18

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Akkor te miért is menekültél el Bulgáriába te féreg?
Ja, volt némi gazdasági bűncselekmény oszt forró lett a talaj?
Igazad van, a hiteles embernek nincs miért menekülni...de te sem hiteles, sem ember nem vagy...

BOAR 2018.03.12. 10:00:37

@Judit Csikai: Birka valóban veszélyeztetett. Szvsz.igen sokan vannak akik szívesen kitekernék a nyakát.
Nem is mer hazajönni a drága kis putyinbérencünk...

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.12. 10:58:34

@BOAR:

Nem menekültem.

Egyébként tényleg el lettem ítélve sikkasztás váddal, természetes hamisan. De én az ítélethozatal UTÁN távoztam, azaz nem menekültem.

BOAR 2018.03.12. 11:03:29

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: A béna ellenzék történelmi lehetőséget mulasztott el.
Már a sorompóra fel kellett volna, hogy akasszanak...

konrada 2018.03.12. 11:08:07

@OrbanseggenLorincz:
...nem szívesen árulom el neked, de az öregek - a korukból fakadóan - tapasztaltak.
...így az elején még vitatkozgatnak a tudálékoskodókkal, aztán amikor rájönnek, hogy abból csak vita van és a másik úgyse enged a saját igazából - és ráadásul a másiktól még a tv-t sem hallják - inkább ráhagyják, mert úgy hamarabb csend lesz....

OrbanseggenLorincz 2018.03.12. 11:23:05

@konrada: vagy veled ellentétben értelmesek és rájönnek hogy hazudik a sok geci a tévében :) Indexet is olvasnak (meg origót addig amíg meg nem nyitottam ugyanazokat a híreket nekik egymás mellett, azóta nem), hangoutsot is használnak, anyám folyamat a viberen lóg 60 évesen (én vagyok 35). Mesélj még okoska. Menj a birkaváladékkal vitatkozni inkább.

konrada 2018.03.12. 12:30:27

@OrbanseggenLorincz:
...na pont erről írtam. Aki a neten így ki tud akadni, és ilyen mélységbe képes leírni magát - miközben még van is ideje tízig számolni - no az élőszóban még hamarabb képes lemenni kutyába, ha másnak más véleménye van.

...és mint írtam, az öregek tapasztaltak, fölöslegesen nem vitatkoznak olyannal, aki pillanatok alatt g.cizésben tör ki...;))

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.03.12. 13:17:18

@konrada: Hát igen, rajtad semmi sem segít. Esetleg egy kormányváltás után majd keresed, hogy kihez lehet a popsidat dörzsölni, hogy továbbra is meglegyen a betevőd. Remélem, hogy nem találsz majd ilyet.

OrbanseggenLorincz 2018.03.12. 13:23:00

@konrada: modoros gyökérkedésed annyira izgat fel, mint mikor habzo szájjal migránsozik a kormánypárt. Csak röhögök a nyomorultakon. Érted ugye. ;)

OrbanseggenLorincz 2018.03.12. 13:57:19

Nédmár, megint hazudnak? ismét? nocsak, milyen meglepő, fene ezt a kormánykamumédiát már index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/12/eliteltek_svedorszagban_azt_a_not_aki_azt_allitja_hogy_a_romlo_kozbiztonsag_miatt_jott_haza/

Ezen is jót fogunk röhögni az esti tolltépésen itt mélyvidéken asszem. Ilyen lebukásokért nem jár erzsiutalvány véletlenül?

konrada 2018.03.12. 13:59:24

@OrbanseggenLorincz:
...mondtam már, hogy értelek.
...én se vagyok már fiatal, tapasztalatból írtam azt amit....;))

konrada 2018.03.12. 14:00:28

@Mr Elios:
...ne magadból indulj ki....

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.12. 14:29:31

@BOAR:

Április 8-án békemenet! Menetelünk az urnához leaadni ballibváltó protesztszavazatunkat.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2018.03.12. 14:49:14

Akkor a blogger a szalonnácik és a posztkomcsik összefogásában látja a demokrácia jövőjét?

BOAR 2018.03.12. 15:56:28

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Hogy mondod? Békaügetésben közelíted meg az urnát? Helyes!
:-)

sinus67 2018.03.12. 16:21:04

@morph on deer:
Azon felül, hogy a maffiakormány megbukik, még egy dolog van, ami miatt szeretném, ha az ellenzék nyerne és valóban lenne egy gyors, normális, nem elfogult elszámoltatás.
És akkor pontosan abba a cipőbe kerülnénk, mint ebben az országban minden rendszer és hatalomváltás után.
Ebben az országban soha senki nem deportált zsidókat, nem volt fasiszta, náci, nyilas, kommunista.
Orbán bukását (nem csak szimpla választási vereségét) követően megérjük még, hogy senki sem volt a fidesz szekértolója! Még Birca sem! Szerintem az ilyen emberek tagadják majd meg Orbánt a leghevesebben. Igaz, nehezebb dolguk lesz, mint 25-29 éve, mert az internet nem felejt!

morph on deer 2018.03.12. 18:50:27

@sinus67:
És soha nem tanulunk!
Kedvencem Karinthy ‘Barrabás’ című története. Keresd meg, fönt van a neten.
süti beállítások módosítása